Print Friendly, PDF & Email

Met de StarLight (Biofotonen-therapie) is het mogelijk om littekens te behandelen, zelfs als deze al tientallen jaren oud zijn.

Bijna iedereen heeft in zijn of haar leven wel een of meerdere littekens opgelopen. Misschien ben je over prikkeldraad gestruikeld, of heb je een ongeluk(je) gehad, of ben je geopereerd. Littekens zeggen iets over wat je hebt meegemaakt. Eigenlijk horen ze na verloop van tijd weer te verdwijnen, of tenminste hoor je er geen last meer van te hebben.

Dit is echter niet altijd het geval. Zelfs na tientallen jaren kunnen littekens nog rood en hinderlijk zijn, jeuken, hard aanvoelen, alsof de wond nooit echt geheeld is. Je hebt ermee leren leven, maar eigenlijk heb je er onbewust altijd last van gehouden.

Wat er met zo’n litteken vaak aan de hand is, is dat de meridianen op die plek zijn doorgesneden of beschadigd. De wond heeft zich weliswaar gesloten, maar de energie- of lichtbaan (hetgeen een meridiaan in feite is) op die plek niet hersteld. De energie stroomt daar niet voldoende doorheen, kan zich ophopen, en voorbij dat litteken wordt het lichaam niet van voldoende lichtenergie voorzien. Vaak kom ik in mijn praktijk mensen tegen bij wie een klacht verband houdt met een of meer littekens. Vooral operatielittekens zijn, omdat ze vaak lang zijn, de oorzaak van klachten. Denk bijvoorbeeld aan een keizersnede…. zo’n snee is erg lang, gaat dwars over de buik, en doorsnijdt daardoor vele meridianen.

Met de StarLight is het mogelijk deze energiebanen weer te ‘openen’, zodat ze hun energie weer door kunnen geven, en daardoor heeft de verdere behandeling meer kans van slagen. Vandaar dat ik bij de eerste behandeling uw littekens zal gaan behandelen.
Wat ik dan doe is kleine plakkers aanbrengen over het litteken heen, maar verbonden met het gezonde weefsel eromheen. We ‘kopiĆ«ren’ dan als het ware de gezonde trillingen naar het littekenweefsel.

Op deze wijze is het ook mogelijk om littekens voor een groot deel te laten verdwijnen of tenminste sterk te laten verminderen. Te verwachten is dat de roodheid, de jeuk en de verharding minder zullen worden. Hiervoor zijn meerdere behandelingen nodig, want littekenweefsel herstelt niet snel. Informeert u hiernaar bij mij. Voor alleen littekenbehandelingen gelden aparte tarieven.

Voor het meridiaanherstel in een litteken is in principe 1 behandeling genoeg.

Energetische Whiplash
Als u in uw verleden een ongeluk heeft gehad, van de trap bent gevallen, een flinke smak met uw hoofd heeft gemaakt, etc… – een ongeluk zit in een klein hoekje – dan is het heel wel mogelijk dat u een whiplash heeft opgelopen.
Het is daarom na een dergelijk ongeval van belang dat u zich zo snel mogelijk even laat controleren bij een chiropractor of b.v. bij een manueel therapeut. Juist kort na een ongeval is het herstel van de fysieke whiplash vaak heel makkelijk. Doet u dit niet dat kan het zijn dat u later b.v. een chronische hoofdpijn ontwikkelt omdat uw nek niet helemaal ‘recht’ staat. Maar dit terzijde.

Wat men meestal niet beseft is dat er ook in het energielichaam een ‘knik’ kan zijn ontstaan op diezelfde plek. Dat noemen we een energetische whiplash. De energie stroomt daar niet meer goed door en kan het herstel van latere ziekten en ongemakken in de weg staan.

Op dezelfde manier als bij littekens zal ik daarom bij een eerste behandeling, indien nodig of indien u het niet zeker meer weet, ook deze whiplash behandelen. Daarbij worden boven en onder de plek van de mogelijk aanwezige energetische whiplash plakkers aangebracht en gedurende 2 minuten behandeld. Deze plakkers worden in de regel op uw rug aangebracht.

Deze maatregelen zijn zinvol omdat dit soort ‘stoorfactoren’ een succesvolle behandeling in de weg kunnen staan.