Print Friendly, PDF & Email

Deze pagina toont reviews en patiëntenverslagen over hun ervaringen met Biofotonen-Therapie en NAET (Allergie Eliminatie-Techniek) in praktijk Marisun in Apeldoorn.

Tjerk de Jong (Biofotonen en NAET)

Beste Marianne,

Mijn zoon Tjerk heeft vanaf zijn geboorte veel gehuild, slecht geslapen en is erg zwaar geweest. Tevens had hij een obsessie voor eten. Met 9 maanden is een lange zoek tocht gestart die voerde lang dietisten, kinderartsen, psychiaters, nog meer dietisten en orthopedagogen. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het wel geprobeerd. Het leek er steeds meer op dat zijn gedrag (PDDNOS gerelateerd), verband zou houden met zijn reactie op voeding. Echter helemaal scherp kregen se dit niet. In zijn ontlasting bleek over overdaad aan candida steeds een stoorzender om verschillende ingezette darmondersteunings producten hun werk goed te laten doen. Met name een reactie op histamine in de diverse producten kregen we niet onder controle. Ten einde raad en met de nodige scepsis hebben we ons gemeld in de praktijk van Marianne Agterdenbos. En nu, ruim een jaar later, kan ik zeggen dat deze behandeling het begin heeft kunnen zijn van een gezonde 7 jarige knul. In december 2015 ziin we gestart met biofotonen therapie om een goed fundament neer te zetten voor de uiteindelijke NAET therapie. Beide behandelingen zijn zeer laagdrempellig voor een jong kind. Wel is de frequentie behoorlijk intensief zeker 26x hebben we een bezoek gebracht aan Marianne, maar heel langzaam kwam er een verbetering in de gevoeligheid voor voeding bij mijn zoon. Hoewel we het nog spannend vinden kunnen we na 6 jaar weer ‘gewoon’ eten, wat gaat er weer een wereld voor ons open. Fantastisch! Marianne bedankt je hebt het verschil gemaakt!

Nico Venema (NAET)

Sedert meer dan 20 jaar werd ik jaarlijks in de periode van april tot september geconfronteerd met hooikoortsklachten. Meer specifiek: jeukende ogen en veel gesnotter, heel vervelend! Veroorzaker van deze klachten waren met name de pollen van bloeiende grassoorten.
Met uiteenlopende oogdruppels en neussprays heb ik jarenlang de hinder zoveel mogelijk proberen te beperken.
Totdat ik werd geadviseerd om contact op te nemen met Marianne Agterdenbos, een natuurgeneeskundige uit Apeldoorn met in haar pakket o.a. de NAET behandeling. In slechts enkele behandelingen, met daaraan verbonden beperkte opdrachten voor mij, werd de allergische reactie op grassoorten geneutraliseerd.

Resultaat: de heftige reactie op “pollen” is in een periode, met ongunstige omstandigheden voor hooikoortspatiënten, volledig achterwege gebleven. Druppels en spray heb ik niet meer hoeven te gebruiken.

Mijn dank gaat natuurlijk uit naar Marianne!

Lianne (Biofotonen-therapie en NAET)

Ik heb zelf ook mooie dingen ervaren met biofotonen therapie en NAET, heb geen hooikoorts of dieren-allergie meer!!

Rianne (Biofotonen-therapie)

Na mijn baarmoeder operatie enkele jaren geleden werd ik extreem moe en kon ik fysiek niets meer. Marianne meette een spininversie en na 2 behandelingen voelde ik van het een op het andere moment dat mijn lichaam zich resette… ik voelde mij fysiek als herboren. Ben nog altijd dankbaar voor de biofotonen therapie… en Marianne.

Cécile (Biofotonen-therapie en NAET)

Het is nu een paar jaar geleden dat ik in 1 keer erg moe werd. Het bleek dat ik een leverontsteking en de ziekte van Pfeiffer had. De vermoeidheid werd niet minder. Van mijn werk uit kreeg ik een programma aangeboden om te herstellen. Dit hielp niet echt. Ik was ondertussen ook doorverwezen naar het ziekenhuis. Ook hier konden ze niets vinden en zeiden ze dat ik er maar mee moest leren leven. Ze zeiden dat ik chronisch vermoeid was. Mensen in mijn omgeving zeiden soms dat het waarschijnlijk psychisch was maar ik wist zeker dat dat het niet was. Mijn partner en ik wilden graag kinderen maar dat werd ons door de arts in het ziekenhuis afgeraden. Aangezien ik niets kon. Na een tijdje gingen we toch proberen om zwanger te worden maar dit lukte niet.

Ik was er ondertussen achter gekomen dat ik niet tegen meelproducten en nachtschade groente (vooral tomaat) kon. Ik had een intolerantie tegen meel en nachtschade groente. Als ik ook maar iets at waar dat in zat dan kreeg ik verlammingsverschijnselen. Ik kon gewoon niet meer lopen of mijn armen optillen, mijn partner moest mij soms naar boven tillen. Het leek wel of ik een blok beton aan mijn armen en benen had hangen. Ik ben toen gaan opletten dat ik geen meelproducten at. Ik at dus alleen kwark, groente  en ongepaneerd vlees (behalve nachtschade groente en bonen waar meel in zit). Dan had ik geen last van verlammingsverschijnselen maar was nog wel heel erg moe. Maar op den duur begonnen mijn spieren pijn te doen omdat die niet de juiste voedingsstoffen kregen.

Van een collega kreeg ik het advies om NAET therapie te doen. Ik ben gaan informeren en toen zeiden ze dat ik beter eerst Biofotonen Therapie kon doen. Ik kwam terecht bij Marianne Agterdenbos. De eerste keer weet ik nog heel goed. Ik ging op de fiets omdat ik eigenwijs was en gewoon wou fietsen. Ik bleef denken als ik maar doorga dan gaat het misschien vanzelf wel over. Het heeft mij heel veel moeite gekost om er te komen. Toen ik klaar was met de therapie zei Marianne dat ik een spin-inversie had maar dat de therapie daarbij kon helpen. Ik liep naar mijn fiets en het klinkt vreemd maar ik kon weer gewoon fietsen. Wat een opluchting. Ik had weer energie.

Het hele traject voordat ik bij Marianne kwam heeft ongeveer 2 a 3 jaar geduurd en na de 1e behandeling van Biofotonen-therapie had ik sinds lange tijd weer energie. Mijn vermoeidheid werd steeds minder en toen ik ook aan de NAET therapie begon kon ik ook steeds beter tegen meel producten. En wat een wonder voor mijn partner en mij was… ik werd zwanger. Waarschijnlijk was mijn lichaam eerst niet in staat om zwanger te worden. Ik ben nu 4 jaar verder. Ik leef een normaal leven, kan alles weer eten en ben niet meer chronisch vermoeid. Wel af en toe vermoeid maar dat is omdat ik nu trotse moeder ben van een dochter en een zoon. En raad eens… ik ben nu met mijn zoontje bij Marianne omdat hij last van eczeem heeft. Na 2 behandelingen zijn de bultjes al weg. Hij heeft nu alleen nog last van af en toe jeuk maar ik weet zeker dat hij na de behandelingen die hij nog moet volgen er ook geen last meer van heeft. Wat een wonder therapie, en de artsen in het ziekenhuis zeggen alleen maar “je moet er maar mee leren leven”. Nou niet dus…… maar je moet wel weten waar je moet zijn om de juiste hulp te krijgen.

Gonne (Biofotonen-therapie)

Beste Marianne,

Bij deze nog even een bericht van mij.
Ik wil je nog hartelijk bedanken voor de behandelingen tegen Lyme. Ik voel me heel goed en ben weer volledig aan het werk. Ook heb ik de stoute schoenen aangetrokken en zit ik bij Curves (fitness-programma). Ik heb nl. nadat ik bij jou was toch een buikecho ondergaan vanwege de grote lever die me in de weg zat.
Lever is inderdaad groot, maar ook vet. Ik dacht als de lever vet is zullen de andere organen ook wel vet zijn. Dus sporten. Bij Curves hebben ze gemeten en ik zat op 9 met viscerale vet. Nu een maand later op 8 en paar kilo’s lichter, maar voornamer, ik heb ook een lichtere geest.
Krijg er energie van. Net als jij geloof ik he?
Alle credits voor jouw behandeling met biofotonen. Ik zeg het voort!

Vr. gr. Gonne

Gerda (Biofotonen-therapie)

Ben 4 jaar geleden gebeten door  een teek, heb hierdoor de ziekte van Lyme opgelopen. Ik had veel klachten: moeheid, zere knieën, handen, griep gevoel, concentratie problemen, niet meer in de felle zon enz. Hierdoor ging ik anders leven elke middag naar bed, niet meer op de fiets. Minder leuk dingen met het gezin. Feestjes in het weekend moest ik door de week bezuren. Meer op bed en meer klachten. Dus het sociale leven werd voor mij aangepast.

Ik heb eerst na veel ziekenhuis bezoekjes (neuroloog, reumatoloog) een 30 dagen-antibioticakuur via infuus gehad. Dit heeft voor mij niets gedaan. Dus kreeg ik te horen ga maar revalideren in het ziekenhuis zodat je je zo goed mogelijk redt. Maar ik was net 40 jaar dus wil ik gewoon beter worden.

Eerst ben ik bij een klassieke homeopaat  geweest en daar ben ik een heel stuk verder gekomen in herstel, maar op het laatst kwam ik niet verder. Toe las ik een stuk in de krant over biofotonen-therapie. Het zei me niets maar ik wou het proberen. Zo ben ik bij Marianne terecht gekomen, zij kom wat voor mij en de ziekte van Lyme betekenen.

Ik heb 5 behandelingen gehad. En het gaat goed met mij. Het was een evaring en een moeilijk iets om te begrijpen, maar gaandeweg begreep ik waar Marianne mee bezig ging. Na de eerste behandeling voelde ik me al minder moe. Na elke behandeling (er zat een week tussen) ging ik vooruit. Nu ben ik gestopt omdat het goed gaat. Ik ga af en toe nog even rusten, maar m’n lichaam moet ook weer conditie opbouwen. Heb zelfs een fietstocht van 40 km. gefietst zonder ergens last van te hebben.

Ik zou mensen zeggen: sta open voor nieuwe wegen. Want er is meer dan een huisarts en ziekenhuis die je in je gezondheid kunnen helpen.  Wel heb ik het gevoel van net als een hersteld gebroken enkel, er blijven bij moeheid zwakke plekken. Maar dat is geen probleem meer voor mij dit herstelt vanzelf.

Ik hoop het zo een beetje goed beschreven heb hoe het gegaan is in dat andere mensen hier iets aan hebben.
Want het is niets fijner dan je goed te voelen en te leven naar je leeftijd als dit mogelijk is

Groetjes Gerda

Coco (Biophotonen-therapie)

Beste Marianne,

In totaal ben ik 4x bij je geweest voor een biofotonen behandeling en ik kan je zeggen: ik ben herboren. Vanaf 2008 tobde ik met m’n gezondheid; longontsteking, polymyalgie, stootkuren Prednison, gebroken heup gerepareerd met een dynamische heupschroef, verzakte wervel, ribblokkade en dan ook nog een aanrijding met scheurtje in borstbeen. M’n spieren waren erg verzwakt maar van binnen zat ik vol met energie die m’n lijf niet aan kon. Ook had ik vaak veel pijn door toch veel te oefenen. Heel frusterend. Ik zat gevangen in m’n lijf. En toen kwam ik bij jou. Zelf had ik altijd al het gevoel van een ontregeling en daarom trok die biofotonen behandeling mij zo aan. Samen met je liefdevolle en kundige begeleiding heb ik een soort verjongingskuur door deze behandeling ondergaan. Ik voel me niet meer gevangen en alle bewegingen en krachtsinspanningen gaan stukken makkelijker.  Ik voel me veel jonger dan 70!!! Het gaat ook nog steeds vooruit. Leuk hè?  Ik ben zo dankbaar en soms nog een beetje bang maar dat wordt steeds minder. Na de 3e behandeling was ik heel erg moe (1 dag) en na de 4e had ik 2 dagen nogal veel pijn. Daarna is het alleen maar beter gegaan.  In oktober ga ik zelfs weer thuis wat yoga geven!
Marianne, ik wil je heel hartelijk bedanken en wens je veel  zegen met dit mooie werk en je verdere ontwikkeling. Volgend jaar kom ik terug voor m’n hooikoorts om de Naet therapie te proberen. Zo zie je maar weer……….je bent nooit te oud………

xxxxxxx en hartelijk groeten, ook van Harm (hij is ook heel blij).

Gertrude (NAET)

Eind 2011 kreeg ik spontaan enorme uitslag in mijn gezicht. Na smeren met hormoonzalf werd dat na vijf dagen weer minder, maar het kon zo plotseling weer terug komen. En in een hevige vorm waardoor ik de hele dag pijn aan mijn gezicht had. Het liefst had ik een boerka gedragen.

Mijn schoonzusje had een vriendin waarbij de NAET-therapie voor migraine had geholpen en zijn noemde mij Praktijk Apeldoorn. Hoewel ik er sceptisch tegenover stond, was ik bereid alles te proberen.

Tijdens de eerste afspraak is de methode van de behandeling doorgesproken en werd ik op de 16 basiselementen getest. Ik bleek bij 10 een allergische reactie te geven. Die moesten eerst geëlimineerd worden en dan zouden we weer verder kijken. Na een paar weken werd mijn huid al een stuk rustiger.

De oorzaak zat bij mij in voeding (voedseladditieven: kleurstoffen. E-nummers, enz.) terwijl in het ziekenhuis werd gezegd dat het daar niet van kon komen. Na circa 10 behandelingen ging het weer prima en ben ik gestopt.

Een paar weken geleden kreeg ik een beetje uitslag en ben ik voor een aantal behandelingen terug gegaan. Inmiddels kan ik alles weer eten.

Ik geloof in energiebanen en datje lijfin balans moet zijn. En toch vind ik het nog steeds bijzonder hoe de NAET-therapie werkt. Maar prima, ik ben er enorm mee geholpen.

Succes en hartelijke groet. Gertrude

Josée (Biofotonen-therapie)

(Hydrodenitis)

Om u een beeld te geven van mijn klachten het volgende:

Op hormonen schommelingen en stress reageert mijn lichaam, die uit zich in meerdere abcessen en fistelvorming in liezen en soms ook onder de oksels. Deze aandoening heb ik al 24 jaar en heet met een mooi woord ‘Chronische hydrodenistis’.

Toen ik mevr. Agterdenbos ontmoette was deze aandoening in alle hevigheid aanwezig. Ik ben ook geopereerd met de doel de abcessen en fistels te verwijderen.

Tussentijds heeft mevr. Agterdenbos mij behandeld met als doel mijn hormoonstelsel in balans te brengen en het ziekteproces tot staan ofwel tot rust te brengen. ook bleek toen dat ik weinig energie had door het hele ziekteproces. De eerste 2 maanden werd ik één keer per week behandeld, later werd dit één in de vier weken en nu wordt ik één keer in de zes à zeven weken behandeld. Na een behandeling voel ik mij de eerste dag erg moe. Naar verloop van een paar dagen trekt dit weer bij. Ik zie dan ook dat abcessen keliner worden en soms binnen één tot twee weken helemaal weggaan. Veel later had ik weer opnieuw een groot abces onder mijn oksel. Gelukkig kan ik mevr. bellen en word ik er snel tussen geschoven. ook nu verdween mijn abces binnen twee weken.

Naast deze therapie blijf ik onder controle bij mijn arts. Na februari ben ik niet meer geopereerd, omdat ik met deze therapie het ziekteproces weer tot rust kan brengen. Tevens heb ik ook meer energie en ook die is mooi meegenomen.

Henk (Biofotonen-therapie)

(Allergieën, CARA, herstellende van een zeer zware bacterie-infectie, litteken)

Ad 1: Altijd veel last van allergieën. Vanaf mijn geboorte tot heden. Met name exceem, hooikoorts, etc. Afgelopen periode (lente, zomer, herfst) niet of nauwelijks last gehad. Alleen nog met ‘fijn stof’ dat de ogen wat gaan prikken, maar niet noemenswaardig. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt, zo weinig reactie.

Ad 2: In het algemeen gauw benauwd. Door de bij 1 genoemde klachten vaak nog aangewakkerd. Heb ik op dit moment ook geen last van. Blijkbaar heeft de behandeling e.e.a. toch meer bij de bron aangepakt.

Ad 3: Door een zeer zware bacterie-infectie heb ik ongeveer 14 maanden niet volledig kunnen functioneren. Vooral in het begin heel erg gauw moe, zowel lichamelijk als geestelijk. Concentratie-stoornis, ‘niet lekker in je vel zitten’, etc.

Dit is na de behandeling aanzienlijk verbeterd. Ik ben zelfs weer bezig om mijn grootste hobby op te pakken: zingen in een theater-ensemble. Dit vergt veel tijd, uithoudingsvermogen, concentratie, etc.

Had niet verwacht dat dit weer zou kunnen.

Ad 4: littekenbehandeling.

Na een operatie, ongeveer 18 jaar geleden, heb ik een vrij groot litteken op mijn arm overgehouden. Dit ziet er op zich niet zo schokkend uit, maar je krijgt er nog wel eens vervelende vragen/opmerkingen over.

Dit is op meerdere fronten stukken verbeterd:

– Het litteken is smaller geworden. Dus minder zichtbaar.

– De kleur is meer zoals de huid eromheen is. Ook minder zichtbaar.

– Het litteken is soepeler geworden. De huid is zachter, minder stug. Daardoor is het ook minder gevoelig geworden. Het was altijd nog wel gevoelig bij aanraken. Nu niet meer. Wat mij betreft een enorme verbetering.

Michel (Biofotonen-Therapie)

(langdurige onduidelijke misselijkheid)

Na 2 jaar bijna elke maand misselijk te zijn geweest en soms gepaard met overgeven. En diverse onderzoeken in het ziekenhuis waar ze niks hebben kunnen vinden. Ben ik bij marianne terecht gekomen waar ik normaal gesproken sceptisch tegen over sta.

Na 5 à 6 behandelingen was ik er van af en dat is nu al 7 maanden geleden.

De behandeling op zich was vrij duidelijk en je kon zien op het scherm of het goed was of niet.

Ik ben blij dat ik het gedaan heb en er vanaf ben.

Sonja (Biofotonen-therapie)

(buikklachten)

Ik had last van een slechte stoelgang, vaak buikpijn en onregelmatig naar het toilet kunnen. Marianne heeft mij 1x behandeld en sindsdien kan ik elke dag naar het toilet en heb ik bijna geen buikpijn meer.