Print Friendly, PDF & Email

Centrum voor Complementaire Geneeswijzen

paracelsus“Hij die geneest, heeft gelijk!”
(Paracelsus, Zwitserland 1493–1541)
Sinds jaar en dag ziet de mens zich geconfronteerd met ziekte. Velen voor ons hielden zich al bezig met het waarom van het ontstaan van de klachten. Langzaam maar zeker zien we in de laatste decennia de kennis omtrent het bestaan van ziekten toenemen. Feit is dat vooral deze kennis, uit zowel de conventionele geneeskunde als uit andere niet-Westerse vormen van geneeskunde, ons meer en meer inzicht geeft in hoe het menselijk organisme nu eigenlijk functioneert.In het Centrum voor Complementaire Geneeswijzen houden wij ervan om u weer gezond te maken en genieten daarom dagelijks van ons werk in de praktijk. Wij hebben de nodige behandeltechnieken in huis om bovenstaand behandeleffect te kunnen bereiken. Door systematisch en diepgaand uw symptomen te onderzoeken, kunnen wij heel effectief tal van aandoeningen behandelen.
De kracht van een goedwerkend centrum voor geneeskunde schuilt ons inziens in het feit dat er de wil is om te weten, samen te werken en het blijven zoeken naar de oorzaak van de klachten bij de individuele cliënt. In een centrum waar een ieder zijn/haar steentje bijdraagt om met zijn/haar kennis, kunde en inzet de gezondheid van onze cliënt naar een hoger plan te tillen, wordt één plus één uiteindelijk drie.

Wij werken daarbij vanuit een holistische mensvisie waarbij we ervan uitgaan dat alle nivo’s waaruit “De Mens” als geheel is opgebouwd stuk voor stuk de aandacht verdienen. D.w.z. het fysieke emotionele, psychische, existentiële nivo. Deze nivo’s zijn in een gezond mens in evenwicht. Daar waar op één van de nivo’s de balans wordt verstoord raakt, hetzij door stress, door emoties of door voedingsintoleranties, allergieën stress chemische vergiftigingen kan op de andere nivo’s ook een dysbalans ontstaan. Onze uitdaging ligt ‘m daarin om zo snel mogelijk tot de oorzaak van de klachten door te dringen en hiermee aan de gang te gaan zodat de symptomen die het gevolg zijn van de oorzaak als sneeuw voor de zon verdwijnen.

***

Hierboven leest u de introductie van de site van het centrum waar ik sinds januari 2009 als zelfstandig therapeute werkzaam ben. Wilt u de site bezoeken, dan is dit de link er naar toe.