Print Friendly, PDF & Email

NAET staat voor Nambudripad’s Allergie Eliminatie Techniek. Deze succesvolle methode om allergieën te behandelen wordt door Marianne Agterdenbos. Zij is aangesloten bij het Centrum voor Complementaire Geneeswijzen, Praktijk Apeldoorn.

Sinds 2003 wordt in het Centrum voor Complementaire Geneeswijzen in Apeldoorn gewerkt met de NAET-methode. De resultaten daarmee zijn zo opmerkelijk, dat we u graag door middel van de website op de hoogte brengen van de mogelijkheden.

Traditionele methode: vermijden van het allergenen

In het verleden was er in Nederland nog geen behandelmethode voor overgevoeligheden/allergieën. Het enige dat kon, was het vermijden van de bron van de overgevoeligheid. Met voeding is dat redelijk goed mogelijk, d.m.v. een eliminatie-dieet. Hoewel dat ook een zware opgave kan zijn. Met overgevoeligheden voor huisstof, chemische middelen, huisdieren, textiele stoffen, uitlaatgassen, etc. is dat veel moeilijker. Bovendien leerde de praktijk dat mensen na het vermijden van de stof uiteindelijk steeds gevoeliger op de allergenen gingen reageren. Deze mensen moesten tot nu toe ‘leren leven met hun klachten ‘ zoals we vaak terug horen van onze patiënten.

NAET: Nambudripads Allergie Eliminatie Techniek

Veel gezondheidsklachten blijken veroorzaakt te worden door overgevoeligheden. Door ontdekking van de NAET hebben we nu een methode die de oorzaak van de overgevoeligheidsreacties kan laten verdwijnen, waardoor het immuunsysteem weer sterk wordt. Bekend is dat een overgevoeligheidsreactie in feite een reactie van het lichaam is op een stof, waar het eigenlijk niet op hoeft te reageren. Wanneer we het lichaam duidelijk kunnen maken, dat een bepaalde stof geen ‘vijand’ is, zal het lichaam zich niet onnodig tegen de stof verzetten. Door het combineren van allerlei behandelmethodes uit de reguliere medische wetenschap en alternatieve geneeswijzen, zijn we nu in staat de reactie van het lichaam te beïnvloeden, en daarmee de overgevoelgheidsreactie uit te schakelen.

Hoe werkt NAET ?

NAET is een methode die bestaat uit een combinatie van kinesiologie (testen spierspanning) en acupressuur (massage van drukpunten). U houdt een testbuisje vast met daarin een allergeen (bijv. suiker) en vervolgens wordt uw spierspanning getest. Bij zwakte in uw spieren, bent u overgevoelig voor de stof die u vasthoudt in uw hand.
Vervolgens elimineren we de overgevoeligheid door op uw rug drukpunten te masseren. Daarna moet u het buisje met het allergeen nog 20 minten vasthouden. Vervolgens gaat er een periode van 25 uur in, waarin u het allergeen volledig moet vermijden. Daarna bent u niet meer overgevoelig voor dat specifieke allergeen.
Gezondheidsklachten kunnen echter veroorzaakt worden door een heel scala van overgevoeligheiden. Daarom moet U rekening houden met gemiddeld 22 behandelingen voor uw klachten verdwenen zijn. Het totaal aantal behandelingen is afhankelijk van hoe zwaar uw klachten zijn en hoe lang ze al bestaan.